Tisztelt Lovagtársak!

A varázskemence projekt szervezői keresték meg korábban a Szabadtűzi Lovagrendet, hogy a

2015. május 16.-án tartandó non-profit (jótékonysági) programban vegyünk részt. A projektről bővebben tudtok tájékozódni a www.varazskemence.hu oldalon.

Lovagrendünket arra kérik, hogy a rendezvény során a Gyengénlátók Iskolájának diákcsapatát segítsük.

A  feladat,  hogy  a  Magyar  Pékek  Fejedelmi  Rendjének  iránymutatása   alapján  az  iskola

csapatának gyermekeivel és a szervezők által biztosított két segítő vendéglátó tanuló közreműködésével a szervezők által biztosított kemencékben  megsütendő  kenyerek előkészítését biztosítsuk. A kisült kenyerekből apró (fogpiszkálós) falatkákat kell készíteni, amit az érdeklődők fognak elfogyasztani. Lehetőség van természetesen kreativitásunkat is kiélni, például kolbászos kis kiflik sütésével.

A részvételhez a sátrat, a padokat és asztalt, a kemencét és a szükséges nyersanyagot a szervezők biztosítják. Nekünk, illetve a részvételre vállalkozó lovag/oknak csak a  dagasztó edényt (ún.: vájling) és a szükséges eszközöket (pl.: s. nyújtófa stb.) kell biztosítani.

Kérem         a         Lovagtársakat,         hogy         segítsük         a         szervezőket,         hogy         közreműködésünkkel         egy felejthetetlen élményt szerezhessenek a fogyatékkal élő gyermekeknek.

A részvételi szándékot kérem május 10.-ig jelezni e-mailben részemre. Köszönettel és lovagi üdvözlettel

Dr. Simon Tamás

a lovagrend nagymestere