A Szabadtűzi Lovagrend honlapja


Archív hírek 2015:

 18.- Séf és Vendéglátós Bál

Tisztelt Hölgyem/Uram!
„Nagykorúak lettünk!”

2016-ban immár 18. alkalommal kerül megrendezésre a Séf & Vendéglátós Bál, amelyre szeretettel várunk minden kedves vendéglátós kollégát! A bál helyszíneként ismét a Danubius Hotel Arena nyitja meg kapuit és kínál önfeledt kikapcsolódást vendégeinek.

Időpont: 2016. január 23. 19 órától
(vendégek érkezése:17:30-tól)

Helyszín: DANUBIUS HOTEL ARENA OREGANO Étterem

A további részleteket az MNGSZ oldalán olvashatják. Kattintson ide!
Vidákovics László lovagtársunk küldött néhány fényképet a lovagok küldték menüpontba.


Tisztelt ismerőseim, barátaim, lovagtársaim, mindazok akiknek megvan az e-mailem!! Szolgáltató váltása miatt a régi e-mail címem megváltozott. A szelektiv@t-online.hu
megszűnt, kérem töröljétek.
Új e-mail címem: szabadtuzilovagrend@gmail.com
Üdvözlettel
Simon Tamás


Lovagok Küldték menüpontban megtekinthető a XVII. "Széles a Tisza" térségi-hagyományőrző találkozó beszámoló Taksár Ferenc tollából.


A Lovagok Küldték menüpontban megtekinthető a III. Szamárháti Pásztorételfőző Fesztivál, Kesznyéti beszámoló Taksár Ferenc tollából.


Tisztelt Lovagtársak!

Tisztelettel tájékoztatok mindenkit, hogy a Lovagi Gyűlés 2015. március 28.-án tartott Gyűlésén megállapította a 2015. évre érvényes Lovagi Renddíj mértékét.
A döntés értelmében a renddíj a 2015. évben 4.000 FT/év. 2016. évben pedig 5.000 Ft/év lesz.
Aki már teljesítette a renddíj fizetésével kapcsolatos kötelezettségét, annak a Nagytanács nevében köszönjük gyorsaságát.
Aki még e fizetési kötelezettség előtt van, annak számára, tájékoztatás céljából küldöm a Lovagrend számlaszámát:
10402018-50526680-71831002 Kereskedelmi és Hitelbank

Lovagi üdvözlettel
Dr. Simon Tamás
nagymester


Tisztelt Lovagtársak!

Tájékoztatok minden érdeklődőt, hogy a 2015. július 24-26.-i Nagyborzsovai Lovagi Ceremónia és Főzőverseny kiutazására történő jelentkezés végső leadásának határideje május 03.- vasárnap este.

Természetesen akik már jelentkeztek, azok szerepelnek a listán. Akik még nem jelentkeztek, azoktól vasárnapig várom a jelzést.

A létszám megállapítása után állítjuk össze a részletes útitervet és a további tudnivalókat. Ide másolom a korábbi felhívás kérdéses részét és várom válaszaitokat.

A programok:
1. Beregszászi főzőverseny és rendavatás

Ahogy azt január 27. levelemben írtam, még 2015. évben megalakul a Lovagrend új egysége, a SZABADTŰZI LOVAGREND KÁRPÁTALJAI RENDJE.

A Lovagrend új részének beiktatása, az ott dolgozó lovagok avatása július 26-án lesz, a Beregszász melletti

Nagyborzsován, Kárpátalján, Ukrajnában.

Lovagtársunk, Rusznák Diána a jeles esemény kapcsán egy nagyszabású, nemzetközi főzőversenyt is szervez aminek kiírását már korábban is elküldtem.
A Szabadtűzi Lovagrend buszos kiutazást szervez a rendezvényre.
Jelentkezni lehet a szabadtuzilovagrend@gmail.com e-mail címen.

Indulás tervezett ideje:2015. július 24.-én reggel Budapestről, később meghatározandó helyről. Az M3 autópálya mentén, előre egyeztetett helyen, több helyen is fel tudjuk venni Lovagtársainkat. (Hatvan környéke, Mezőkövesd környéke, Miskolci elágazás, Nyíregyháza környéke.)

Hazautazás: 2015. július 26. 17.00 körül, Az eredményhirdetés után (tekintettel arra, hogy másnap hétfő van)

A szombati napra, 2015. július 25.-re Lovagtársunk, Rusznák Diána szervez programot a jelenlevőknek. A programban szerepel többek között a Munkácsi vár, a Beregvidéki múzeum, a Schőnborn kastély és a Mezőkaszonyi gyógy- és termálfürdő meglátogatása, illetve egy ebéddel egybekötött borkóstolás Makkosjánosiban, a Beregvidéki Borház pincéjében.

A vasárnapi program a rendezvényen való részvétel. Aki szeretne, versenyezhet, aki pedig csak érdeklődik, az megtekintheti a rendezvény, kísérő programjait illetve részt vesz a Szabadtűzi Lovagrend Kárpátaljai Rendje megalakulásán (ennek okán lovagi öltözetet hozni kell.).

Részvételi díj: 35.000 Ft/fő

Az ár tartalmazza:

- Két éjszaka szállás a Family Hotel***-ben, reggeli, ebéd, vacsora ellátást,

- részvételt a szombati programban, ennek keretében a buszos utazást, a belépőket, illetve a borkóstolós ebédet valamint egy kisebb ajándékcsomagot.

- A buszos utazást Budapest – Nagyborzsova – Budapest útvonalon a Lovagrend által biztosított nagybusszal. Kérem, Lovagtársaimat, hogy a verseny minél sikeresebb megvalósítása és az új lovagok avatásának feledhetetlenné tétele érdekében a lehető legnagyobb számban vegyünk részt a versenyen és a ceremónián.

A versenyen való versenyzőkénti részvételi szándékotokat pedig Rusznák Diána lovagtársunknak a drusznk@gmail.com e-mail címen, illetve Nekem a szabadtuzilovagrend@gmail.com címen jelezhetitek, lehetőleg minél hamarabb, de legkésőbb a versenykiírásban szereplő jelentkezési határidőig.

A versenyzőkénti részvétel jelentkezési határideje: 2015. július 20.

AKI MÁR LEADOTT ÍRÁSOS JELENTKEZÉST, ANNAK KÖSZÖNÖM, ÉS NEM KELL MEGISMÉTELNIE!!!!
DE AKI MÉG NEM JELENTKEZETT, AZ FIGYELJEN A HATÁRIDŐRE!!!!!

Lovagi üdvözlettel
Dr. Simon Tamás
nagymester


Tisztelt Lovagtársak!

A varázskemence projekt szervezői keresték meg korábban a Szabadtűzi Lovagrendet, hogy a

2015. május 16.-án tartandó non-profit (jótékonysági) programban vegyünk részt. A projektről bővebben tudtok tájékozódni a www.varazskemence.hu oldalon.

Lovagrendünket arra kérik, hogy a rendezvény során a Gyengénlátók Iskolájának diákcsapatát segítsük.

A feladat, hogy a Magyar Pékek Fejedelmi Rendjének iránymutatása alapján az iskola

csapatának gyermekeivel és a szervezők által biztosított két segítő vendéglátó tanuló közreműködésével a szervezők által biztosított kemencékben megsütendő kenyerek előkészítését biztosítsuk. A kisült kenyerekből apró (fogpiszkálós) falatkákat kell készíteni, amit az érdeklődők fognak elfogyasztani. Lehetőség van természetesen kreativitásunkat is kiélni, például kolbászos kis kiflik sütésével.

A részvételhez a sátrat, a padokat és asztalt, a kemencét és a szükséges nyersanyagot a szervezők biztosítják. Nekünk, illetve a részvételre vállalkozó lovag/oknak csak a dagasztó edényt (ún.: vájling) és a szükséges eszközöket (pl.: kés. nyújtófa stb.) kell biztosítani.

Kérem a Lovagtársakat, hogy segítsük a szervezőket, hogy közreműködésünkkel egy felejthetetlen élményt szerezhessenek a fogyatékkal élő gyermekeknek.

A részvételi szándékot kérem május 10.-ig jelezni e-mailben részemre. Köszönettel és lovagi üdvözlettel

Dr. Simon Tamás
a lovagrend nagymestere

 A Vendéglátó-ipari Szakképző Intézmények tanulóinak 2015. április 24-26-án, Verőcén, a Csattogó -völgyben rendezett Szabadtéri Főzőversenyének eredménye ide kattintva tölthető le!

Lovagok küldték:

Gazdik István - 2015.03.28 - 1. Gyáli Tavaszváró Lábasparty


MEGHÍVÓ ÉS VERSENYKIÍRÁS

A Szabadtűzi LOVAGREND szeretettel meghív mindenkit a
Vendéglátó-ipari Szakképző Intézmények tanulóinak Szabadtéri Főzőversenyére, 2015. április 24-26-án, Verőcére a Csattogó-völgybe.

Versenykiírás letöltése!
Jelentkezési lap letöltés!

Az eredmény letöltése!


Lovagok küldték:

Gazdik István - 2015.03.28 - 1. Gyáli Tavaszváró Lábasparty


2015.02.28:
A lovagrendi zsűriképzés sikeresen lezajlott.
A képek itt tekinthetőek meg!

A zsűri listája pedig a menüben A Lovagrend Zsűrijére mutatva és azon belül a megfelelőre kattintva.

Kérünk minden zsűritagot, hogy küldjön magáról egy pár soros bemutatkozó szöveget, mint pl Csetneki László, akinek a nevére mutatva vagy kattintva lehet elolvasni azt.
Már
13 bemutatkozás van, ne felejtsék el beleírni hol laknak, így ha valaki egy rendezvényhez a lovagrendtől szeretne zsűritagot hívni a rendezvényére, könnyebb lesz olyan tagot választani, akinek nem kell többszáz km-t utazni.
Persze ezt igény esetén a zsűritag bevállalhatja.

valaszt6@freemail.huÚj főzőverseny a láthatáron:

2015.03.28. Gyál
I. „GYÁLI TAVASZVÁRÓ LÁBAS-PARTY” , FŐZŐ ÉS SÜTEMÉNYKÉSZÍTŐ VERSENY A TAVASZVÁRÁS BŰVÖLETÉBEN
Weinbrenner Gábor emlékkupa

Versenykiírás letöltése
Jelentkezési lap letöltése


Lovagok küldték:
Kapuvári ÍzvadÁszok Rómában főztek szegényeknek


Új főzőversenyek a láthatáron:

2015.02.07, Siklós:


2015.01.24. Kakucs:Copyright (C) 2018 - Webmaster